Press

Enquiries

Contact Jonas at [email protected] for any press related enquiries.

»Det er meget alarmerende og dybt, dybt kritisabelt«

January 24th, 2017

Sagsbehandling af udenlandske klagesager får danske kosmetikiværksættere til at rette sønderlemmende kritik af Forbrugerombudsmanden.

»Forbrugerombudsmanden har totalt svigtet sin rolle som forbrugernes vagthund.«

Så kontant lyder meldingen fra Jonas Hedegaard, talsmand for den danske Lux-kosmetikkoncern, efter at Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har politianmeldt selskaberne bag (Lux International Sales ApS og LuxStyle ApS, red.) til Fyns Politi på baggrund af kundeklager fra Australien og New Zealand og følgende udsendt en pressemeddelelse herom. Men ifølge Jonas Hedegaard har Forbrugerombudsmanden ikke sagsbehandlet tilfredsstillende forud for politianmeldelsen - og måske slet ikke endda:

»Vi fik bare en politianmeldelse i hånden uden at have høre nærmere siden vi afgav et høringssvar for 9 måneder siden på Forbrugerombudsmanden opfordring - det kom som lyn fra en skyfri himmel. Pludselig ser vi endvidere, at BT og Detailfolk omtaler historien gennem en total ukritisk omskrivning af pressemeddelelsen fra Forbrugerombudsmanden - vi er ikke engang blevet spurgt af dem om at kommentere på de vilde anklager«, lyder det fra Jonas Hedegaard.

Klagesager »udgør ikke engang et promilleantal«

Lux-kosmetikkoncernen står bag den populære Blackhead Killer-ansigtsmaske, der sælges i millionvis til kunder over hele verden på nettet. De klagende kunder er ikke klar over, at de køber, mener Forbrugerombudsmanden - men dén forklaring køber Jonas Hedegaard slet ikke:

»Hvis Lux-selskaberne bevidst vildledte forbrugere til at købe, så ville Forbrugerombudsmanden ikke være i tvivl, for bunken af klager ville være på højde med Rundetårn: De fremhævede klager udgør ikke engang et promilleantal ift. hvor mange tilfredse kunder, vi reelt har, hvilket også tydeligt har fremgået af vores høringsvar og kommer til udtryk på eksempelvis Trustpilot«, fortæller Jonas Hedegaard, der fortsætter:

»Forbrugerombudsmanden enten overvurderer eller overser sagens forhold - uanset er det meget alarmerende og dybt, dybt kritisabelt.«

Folketingets Ombudsmand kaldes måske ind i sagen

Jonas Hedegaard vil ikke konkludere endnu, om der har været tale om mangelfuld eller helt manglende sagsbehandling, før virksomhedens advokat har opnået fuld aktindsigt i sagen, men ser i stedet med dyb alvor og forundring på forløbet:

»At man kan indgive et 4-siders høringssvar til Forbrugerombudsmanden på dennes opfordring, og efter 9 måneders total tavshed få en løst-funderet politianmeldelse retur virker helt absurd og som om, at der ikke har været resourcer nok til at sagsbehandle, hvorfor det bare var lettest at sende problemet videre til politiet«, udtaler en tydeligt forbløffet Jonas Hedegaard, der nu vil overveje at få Folketingets Ombudsmand til at gå ind i sagen:

»Der er noget principielt helt galt med Forbrugerombudsmandens praksis, hvis det er sådan her tingene foregår.«

Now in stores

August 27th, 2016

Exciting news for avid fans of the Blackhead Killer™ peel-off mask. The revolutionary mask is now also available in several physical stores. Soon available at your local supermarket or pharmacy.

Product release

July 28th, 2016

The Blackhead Killer™ peel-off mask has been one of Lux Group’s the best-selling products with more than a million sales worldwide. The new Blackhead Killer™ quick healing cream expands the famous Blackhead Killer™ brand.

Open in Brazil

May 27th, 2016

Globally renowned beauty webshop and manufacturer Lux Group ApS has branched out to South America. The company now has a presence in all continents of the world.